dijous, 30 d’abril del 2009

Mister Font de Mora: The manifestation was a great success (i ho vam passar estupendament)

No tenen vergonya. La Conselleria diu que sols protesta una minoria descontenta i que aquesta convocatòria de vaga ha estat un fracàs, perquè estava motivada per la proximitat de les eleccions europees :-( ?

Evidentment, la resposta podria haver estat més contundent, però, també és cert, que el que no vol veure la realitat no la veurà mai.

Una dada: En el nostre cole, un 87% dels xiquets i xiquetes no van acudir a classe. I com no volen vore posarem unes fotos: i, Mister Font de Mora, he de dir-li: La plaça on es concentrà la gent que va acuidr a la manifestació estava "abarrotá".

















I, diga el que diga el nostre Honorable Conseller, a qui vulga escoltar-lo: Dignitat sense predre el somriure.

Ben cordialment

dimarts, 28 d’abril del 2009

Un èxit: Les mares, pares, xiquets i xiquetes del Carles Salvador hem complit.

Companys i companyes, us informe que en la nostra escola ha segut un èxit la jornada de Vaga, en el que fa referència a l´alumnat, de 205 alumnes han assistit al centre 27 (la qual cosa implica un seguiment de quasi el 87%).
.
S'ha preparat un escrit per a ficar en la porta i transmetre´l al Consell Escolar de demà dimecres:
.
"GRÀCIES ALS MARES I PARES DEL C.P. CARLES SALVADOR, PEL SEU COMPORTAMENT COMPROMÈS I SOLIDARI EN LA JORNADA DE VAGA, PERQUÈ HAN DEMOSTRAT EN DEFINITIVA QUE EL QUE VOLEN ÉS "MÉS I MILLOR ESCOLA PÚBLICA I VALENCIANA"
.
La Junta de l´AMPA.
...
PD: Us recordem que aquesta vesprada a les 18h hem quedat per anar tots i totes juntes a la manifestació.

Dia de vaga

Quina llàstima! Fa un dia fantàstic i, no obstant això, la deixadesa de l'administració (altra vegada i van...) ens obliga a protestar. Aconseguirem alguna cosa? No ho sé.

Estic ací, a la meva casa, amb les meues xiquetes i pense que no sé si val la pena alçar la veu si ningú escolta a l'altre costat. Encara que així fora, el que també em sembla segur és que sense algun tipus de mobilització no anem a aconseguir res.

Gràcies a tots els quals avui, com jo, també estigueu de vaga. No ho penseu més, clar que val la pena!.

Ben cordialment


PD: Algunes raons per a fer vaga que sembla no són d'importància per a la Generalitat Valenciana: La creació d'una xarxa pública de centres de 0 a 3 anys, més llocs de treball per a docents, educadors i fisioterapeutes, la matrícula no selectiva, més especialistes en llengües estrangeres, el plurilingüisme, l'eliminació d'aules en barracons o concloure amb el fracàs escolar amb mesures seriòses.

dimarts, 21 d’abril del 2009

Acta de la reunió de l'AMPA del dia 6 d'abril de 2009

Comença la reunió de l’AMPA a les 16.45h. amb el següent ordre del dia:

1.- Lectura i aprovació de l´ acta anterior.

Per part de la Secretària es llig i s’aprova l’acta del dia 2 de març.

2.- Estat de comptes.

La tresorera reparteix un full amb el balanç econòmic del curs 2008-2009 fins el 6 d´abril de 2009. Balanç estimat perquè encara no s’acabat el curs. Després de les explicacions, s’aprova l´estat de comptes.

3.- Plataforma per l´ensenyament públic, 28 d´abril Vaga.

-Vaga del dia 28. Convocada per la Plataforma en defensa de l’ensenyament públic. Es llig la carta enviada per FAPA i personalitzada per la Junta de l´AMPA del Carles Salvador per enviar-la als pares i mares el 22 d´abril.
-Tota l’informació que envia FAPA està publicada en la pàgina web de l’escola dins de la secció de l’AMPA i en el Bloc de l´Associació de mares i pares, http://blogdelampa.blospot.com/ .
-La manifestació serà el dia 28 a les 19 hores a la Plaça Manises, quedarem a les 17 hores a la porta del col.legi per anar junts i juntes.
-Es demana si alguna persona present en la reunió pot dur cartells de la PLATAFORMA sobre la vaga, per a penjar-los en la porta de l´escola.
-Es queda per al dia 23 d´abril a les 16:30 h. per fer la pancarta que portarem a la manifestació. A partir d´eixe dia ficarem als nostres fills i filles samarreta groga per tal d´encetar les accions de les mobilitzacions.

4 -Festa fi de curs.

Es deixa aquest tema per tractar-lo el dijous 23 d´ abril en la reunió de la Junta.

5.- Precs i preguntes (altres temes).

a .- Xocolatada i jocs tradicionals. No hi havia dies per a fer els jocs tradicionals en la setmana cultural i es planteja fer-los el dijous 30 d’abril, però amb un calendari tan carregat (vaga 28 d´abril, trobades 17 maig, informació activitatas extraescolars..........es deixa per a més endavant, possiblement el 29 maig i en lloc de xocolatada, “ orxata i fartons “. Cal concretar-ho
b.- Subvenció. Hem anat a Consum (Pilar Vilaplana) i ens donarà 60 € per a la festa fí de curs d’enguany. Cal comunicar-ho amb temps el proper curs, doncs ens han comentat que es faran càrrec de la xocolatada que cada any celebra l´AMPA.
c.- Contactes amb Conselleria. Josep ha intentat contactar amb el Director General de Règimen econòmic de la Conselleria (Alejandro Bañeres) per a saber l´ estat actual del projecte de reformes al col-legi, però no ha aconseguit parlar amb ell, la idea és , anar una representació de mares i pares per a demanar informació i exigir la construcció del nou “aulari d´infantil”.
d.- Extraescolars. Pilar Boix informa que es passarà una enquesta per a veure quines són les activitats extraescolars més demanades per al curs 2009-2010 i concretar els grups i espai necessari per poder realitzar-les. Aquesta enquesta es repartirà a l´alumnat el proper dimats 21 d´abril, per a tornar-lo el divendres 24.
e.- Trobades. Cal quedar per a preparar els tambors per a la cercavila. Segons informa Mònica cal anar els dies 6 o 7 maig per a recollir les carpetes i samarretes. El dia 15 de maig es donaran els premis Sambori a les 18 h al Cine Cervantes de Benimamet. El dia 17 és la Trobada.

La propera reunió de l’AMPA serà el dilluns 4 de maig de 2009 a les 16,30 hores.

Es recorda que els xiquets i xiquetes queden a cura d’una monitora durant la reunió.
Esta acta pot llegir-se també a la pàgina Web del col.legi dins de la secció de l’AMPA i al Bloc de l´AMPA: http://blogdelampa.blogspot.com/

Signada per:
El President i la Secretària

dimecres, 8 d’abril del 2009

Carta a les mares i als pares sobre la vaga del 28 d'abril


Estimades mares i pares de l’escola pública CARLES SALVADOR:

Ens dirigim a vosaltres a través de la vostra associació per a informar-vos i demanar-vos que el dia 28 d’abril no porteu els vostres fills/es a l’escola.

Des que es va començar a implantar-se la LOE (llei orgànica d’educació) al nostre territori, la Conselleria no ha atès en cap dels seus decrets la veu del CEV (Consell Escolar Valencià) on hi estem representats tots els membres de la comunitat educativa.

Són moltes les demandes que dia a dia li estem fent a la Conselleria d’Educació, però la resposta sempre es insatisfactòria. Hem fet tancaments, concentracions, escrits i peticions, vam arribar a fer la manifestació més nombrosa dels últims temps envers l’educació, però no ha sigut suficient, no es donen per al·ludits i continuen fent la política educativa al seu gust i sense contar amb cap dels components que hi formem part: pares/mares, professorat i alumnat.

A la Plataforma en Defensa de l’Escola Pública hem decidit tancar per un dia els centres públics i necessitem la vostra col·laboració
Cada mestre que decideix fer vaga, com no pot ser d’altra manera perd part del seu sou amb aquesta vaga. Nosaltres us demanem que aquest dia no porteu els xiquets/xiquetes a l’escola i per la vesprada vos uniu a la manifestació que es farà a les capitals centrals de província.

Pensem que quan els nostres fills i filles estan malaltets/tes, no es duguem a escola, ara, L´ ESCOLA PÚBLICA ESTÀ MALALTA.

Com tampoc pot ser d’altra manera als centres hi hauran serveis mínims per a aquells pares i mares que els siga impossible deixar els xiquets/es en casa, o no s´ afegeixen a la vaga, ja us diran com es farà.

Perquè no podem estar parats/des, perquè no volem que els nostres fills/es estudien en barracons crònics, perquè volem atenció per als xiquets/tes en necessitats especials, perquè volem que realment s’ensenyen les llengües estrangeres, perquè volem que pugen decidir acabar els estudis amb la llengua que demanen, perquè volem una xarxa de 0-3 anys realment pública, perquè volem acabar amb el fracàs escolar, perquè volem una democràcia real als centres, etc...per tot el que no s’està fent be i ho acaben pagant els nostres fills i filles, us demanem que el dia 28 d’abril tanquem els centres públics i demostrem la nostra disconformitat amb aquest nefast sistema educatiu implantat al nostre territori.

El color que representarà les mobilitzacions serà, el groc, us demanem que el dia 23 d´ abril, dia del llibre, fiquem als nostres fills i filles samarreta groga i engalanem amb un llaç el nostre balcó o les nostres finestres, i des d´ eixe dia fins al dia 28, el groc siga el nostre color reivindicatiu.

GRÀCIES per avançat, us esperem a la manifestació de les 7 de la vesprada a la plaça Manises de València.

Rebeu una forta abraçada de la junta directiva de FAPA-VALÈNCIA i de l’ AMPA del col·legi CARLES SALVADOR.

AMPA: Anvanç del calendari d'activitats per ABRIL i MAIG

ABRIL:
21 abril:
  • Penjar cartells vaga
  • Penjar cartells trobades i traure samarretes.
  • Presentació dels TRÍPTICS del BLOG de l'AMPA.
  • Repartir fulls d´activitats extraescolars curs 2009- 2010.
23 abril:
  • Samarres grogues alumnat per la vaga
  • 16:30: reunió Junta: fer pancarta, festa fi de curs i escola d´estiu
28 abril:
  • Vaga, xiquets i xiquetes de groc, llaços als balcons o finestres.
  • Si la manifestació és a les 18 hores, concentració a les 17h. en la porta de l´escola amb xiquets i xiquetes.... si és a les 19 hores..... ja vorem.
MAIG:
  • 4 maig: Reunió AMPA.
  • 6 - 7 de maig, replegar samarretes i carpetes trobades.
  • 15 maig, premis sambori. Benimamet. Cine Cervantes 18 hores.
  • 17 maig, Trobada, participar en la cercavila i taller.
  • 29 maig: opcions: xocolatada, pagada per IRCO o orxata i fartons......
Ben cordialment

dilluns, 6 d’abril del 2009

Balanç econòmic del curs 2008-09 (Març)

Remanent curs 2007-08: 1.346,87 €

Ingressos: 5.127,05 €

  • Per quotes: 2.400,00 €
  • Per loteria: 620,00 €
  • Subvenció Ajuntament: 371,00 €
  • Altres ingressos (1): 339,00 €
  • Interessos: 0,11 €
  • Donatiu Ruralcaixa: 50,00 €

Despeses: 2.267,92 €

  • Festa Trobada: 20,00 €
  • Festa Nadal: 503,70 €
  • Federació: 110,00 €
  • Subvenció excursions: 500,00 €
  • Subvenció col·legi: 400,00 €
  • Subvenció 25 aniversari:400,00 €
  • Cangurs: 119,00 €
  • Fi de curs: 10,80 €
  • Radio CD: 43,90 €
  • Carnets: 88,40 €
  • Despeses materials: 42,12 €
  • Altres despeses: 30,00 €

Saldo total (a 30-03-2009): 2.859,06 €

Estem a la vostra disposició per a qualsevol dubte o aclariment al respecte.

Ben cordialment

diumenge, 5 d’abril del 2009

Carta informativa vaga 28 d'abril

Estimades mares i pares de l’escola pública CARLES SALVADOR:
Ens dirigim a vosaltres a través de la vostra associació per a informar-vos i demanar-vos que el dia 28 d’abril no porteu els vostres fills/es a l’escola.
Des que es va començar a implantar-se la LOE (llei orgànica d’educació) al nostre territori, la Conselleria no ha atès en cap dels seus decrets la veu del CEV (Consell Escolar Valencià) on hi estem representats tots els membres de la comunitat educativa.
Són moltes les demandes que dia a dia li estem fent a la Conselleria d’Educació, però la resposta sempre es insatisfactòria. Hem fet tancaments, concentracions, escrits i peticions, vam arribar a fer la manifestació més nombrosa dels últims temps envers l’educació, però no ha sigut suficient, no es donen per al·ludits i continuen fent la política educativa al seu gust i sense contar amb cap dels components que hi formem part: pares/mares, mestres i alumnes.
A la Plataforma en Defensa de l’Escola Pública hem decidit tancar per un dia els centres públics i necessitem la vostra col·laboració.
Cada mestre que decideix fer vaga, com no pot ser d’altra manera perd part del seu sou amb aquesta vaga. Nosaltres us demanem que aquest dia no porteu els xiquets a l’escola i per la vesprada vos uniu a la manifestació que es farà a les capitals centrals de província.
Pensem que quan el xiquet o la xiqueta està malalta, no es duguem a escola, ara, L´ ESCOLA PÚBLICA ESTÀ MALALTA.
Com tampoc pot ser d’altra manera als centres hi hauran serveis mínims per a aquells pares i mares que els siga impossible deixar els xiquets/es en casa, ja us diran com es farà.
Perquè no podem estar parats, perquè no volem que els nostres fills/es estudien en barracons crònics, perquè volem atenció per als xiquets en necessitats especials, perquè volem que realment s’ensenyen les llengües estrangeres, perquè volem que pugen decidir acabar els estudis amb la llengua que demanen, perquè volem una xarxa de 0-3 any realment pública, perquè volem acabar amb el fracàs escolar, perquè volem una real democràcia de centres, etc...per tot el que no s’està fent be i ho acaben pagant els nostres fills i filles, us demanem que el dia 28 d’abril tanquem els centres públics i demostrem la nostra disconformitat amb aquest nefast sistema educatiu implantat al nostre territori.
GRÀCIES per avançat, us esperem a la manifestació de les 7 de la vesprada a la plaça de Manises de València.
Rebeu una forta abraçada de la junta directiva de FAPA-VALÉNCIA i de
l’AMPA del col·legi CARLES SALVADOR.

Benvinguts a les TROBADES 2009









Dimecres passat es van presentar les Trobades 2009 al CEIP Pare Català, que aquest any té com a lema: “El valencià és teu”. Les trobades estan dedicades a la promoció lectora i durant les mateixes es repartiran 200.000 vals de descompte d’un euro per comprar llibres en valencià.
A l’enllaç següent trobareu el calendari de les trobades: http://www.escolavalenciana.com/categorias/index/231

Us esperem a tots el proper 17 de maig, a Benimàmet. L’AMPA del Carles Salvador portarà a terme un taller per fer collars i polseres. Podrem gaudir de totes les activitats que s’han preparat i de la paella que es cuinarà. Segurament haurem de comprar tiquets per la paella perquè altres anys n’ha sobrat molt i fa llàstima que sobre menjar.
En uns dies, es posaran a la venda les samarretes de la trobada. Us deixem la mostra per a que pugeu veure el disseny de Mariscal

Nou logotip CEIP Carles Salvador


Aquests dies i emmarcat dins de les celebracions del 25 aniversari del CEIP Carles Salvador, s’ha estat pintant el nou disseny del logotip de l’escola en la paret del costat de la porta. En principi manté el mateix esperit que l’anterior logotip però modernitzat. L’autora del disseny és Marina. Molts pares i mares han participat per a que haja quedat tal i com vegeu a la foto. Moltes gràcies a tots...

dijous, 2 d’abril del 2009

Dignitat sense perdre el somriure.

Açí teniu algunes fotos de l'acte reivindicatiu d'avuí. En primer lloc cal destacar que ha segut cosa de moltes mans:


i de molta gent que, de sempre, estima aquest col·legi:

El resultat ha estat digne per als mitjans de convocatòria que tenim les mares i pares. La mobilització no garantitza grans resultats, però sense mobilització segur que no conseguirem cap cosa.



Ha vingut la premsa, per lo menys algú ens escoltarà (gràcies per acudir):

I sobre tot estavem molts (pares, mares i xiquetes i xiquets):

I ningú de nosaltres perdrà el somriure, per molta majoria absoluta que tinga un poderós govern local d'una gran ciutat que no vol pintar, com va prometre sense que ningú li obligara, un petit col·legi públic que ja està 25 anys al barri de Benimaclet, també en la ciutat de València.


Ben cordialment

dimecres, 1 d’abril del 2009

Vine a l'enganxada de cartells el dia 2 d'abril. Per una escola digna


Aquest any el CEIP Carles Salvador celebra el seu 25 aniversari i per aquest motiu el director del col·legi ja fa un any que va demanar el concurs de l'ajuntament de València per poder adequar l'escola. Des de l'ajuntament es van comprometre a pintar-la per dins i per fora. La setmana passada ens van donar la noticia de que no ho podien fer. Després de moltes converses, tant per part del director com per part del president de l'AMPA es va aconseguir que pintàren l'edifici per dins i la part baixa per fora. Com que no estem d'acord amb aquesta sol·lució intermèdia hem decidit fer sentir el nostre inconformisme d'una manera lùdica. Demà mateix, a les 16,30 de la vesprada, s'ha preparat una activitat per enganxar cartells com els que us presentem aci. De segur que ens divertirem al mateix temps que farem palès el nostre compromís envers l'escola dels nostres fills. Us esperem a tots...

Convocatòria de l'AMPA per al proper 6 d'abril de 2009

Us convoquem a totes i a tots a la propera reunió de l'AMPA que es celebrarà als locals habituals el pròxim dia 6 d'abril de 2009 a les 16.30 hores en primera i única convocatòria:

ORDRE DEL DIA

1.- LECTURA I APROVACIÓ DE L´ACTA ANTERIOR.
2.- ESTAT DE COMPTES.
3.- INFORMACIÓ PLATAFORMA EN DEFENSA DE L´ENSENYAMENT PÚBLIC: vaga del dia 28 d´abril.
4.- FESTA FI DE CURS.
5.- PRECS I PREGUNTES.

Es recorda que els xiquets i les xiquetes queden a cura d´una monitora durant la reunió.

LA JUNTA DE L'AMPA

Nosaltres som de l'AMPA

La meva foto
No sóc jo ni eres tu. Som moltes i molts i volem ser tots. Véns?. Vine a l'AMPA del Carles Salvador: L'art de formar part.