dimecres, 5 de maig del 2010

Revista de la Trobada i article de l'AMPA

Molts de vosaltres ja teniu la revista de la Trobada però si la voleu consultar a la xarxa teniu l'enllaç aqui mateix. Dins de la revista podreu trobar diversos articles i escrits de gent relacionada amb la Trobada i amb Benimaclet. Us animem a llegir-la!! Entre els diferents articles podreu trobar l'escrit d'Estibaliz Dorado, alumna de 4t del Carles Salvador en el que fa una cridada per a que tothom vinga a la Trobada i hi participe. Si el voleu llegir piqueu l'enllaç: http://cpcarlessalvador.edu.gva.es/novetats_archivos/TextTrobades.pdf. També volem presentar-vos l'article que es va publicar a la revista en nom de l'AMPA i que va escriure el president, Josep Revert.


L’ART DE FORMAR PART......

I un any més els carrers s’ompliran de festa, de danses, de color, de música, de rialles de xiquets i xiquetes, d’ulls oberts, de franca alegria, de tallers, de jocs i joguines, de pares, mares i mestres que estimen la nostra llengua i que estan disposats i disposades a lluitar per a que aquest valuós patrimoni nostre no siga pressa de l’oblit, i no es deixe dur per la desesperança ni per un mal entès sentit d’un món globalitzat.
Quan nosaltres parlem del valencià, parlem de la llengua de l’afecte, la que fem servir per a donar el bon dia i la bona nit, per a consolar als nostres fills i filles quan cauen i tenen un menut bony al cap, la d’ensenyar les matemàtiques, afalagar un treball ben fet o renegar perquè avui hi ha hagut baralla al pati de l’escola.
Però tots i totes els que sentim d’aquesta manera voldríem des del respecte més absolut a la diversitat poder sentir-nos també valorats en aquesta casa nostra quan anem a fer una reclamació a hisenda, comprem en una botiga o demanem un tallaet al bar, i açò sols ho aconseguirem des de l ‘escola, exigint a l’Administració el que és un dret innegable, el dret a rebre un ensenyament públic, valencià i de qualitat.
Volem des d’ací fer una menció molt especial a tots aquells pares i mares
que no han viscut el valencià com a llengua materna, però que han fet una forta aposta a l’escolaritzar als seus fills i filles en Centres d’ensenyament en valencià perquè això vol dir que cada dia en serem més i amb una consciència més clara
Benimaclet s’omplirà d’aquest esperit reivindicatiu el proper 16 de maig, i nosaltres l’AMPA del Col·legi Públic Carles Salvador, estarem ahí amb el nostre taller, amb la nostra presència, lluitant per una escola valenciana, autèntica i dinàmica, per un barri cada dia més viu i per una societat on des de l’art de formar part, encara es poden abastar totes les coses.
I com no, continuarem reivindicant amb alegria, però amb energia contundent, el dret a gaudir d’una escola sense barracons i amb unes instal·lacions dignes, perquè els nostres fills i filles ho mereixen i nosaltres com a pares i mares tenim l’obligació d’exigir- ho.
Són 25 anys de Festa de la llengua, ens queden molts més, moltes batalles per lliurar, molts projectes per encetar, i moltes reivindicacions per lluitar i ho farem amb la llengua de l’afecte en Valencià

Nosaltres som de l'AMPA

La meva foto
No sóc jo ni eres tu. Som moltes i molts i volem ser tots. Véns?. Vine a l'AMPA del Carles Salvador: L'art de formar part.