dilluns, 27 de juny del 2011

Carta remesa a l'Alcaldessa de València en relació a la teulada d'uralita del pati del col·legi

Publiquem la carta que hem fet arribar a l'Ajuntament de València en relació a la teulada d'uralita del pati del col·legi


A la A/A de la Excma. Alcaldessa de València Na Rita Barberà Nolla

Rosa María Gil Calvo, amb DNI   ----------------, com a Presidenta de l’AMPA del CEIP Carles Salvador i en representació de tots els pares i mares,
EXPOSA:
Que el CEIP Carles Salvador, al carrer Poeta Altet, 19 de Benimaclet, té al pati de l’escola una zona porxada amb una teulada de placa ondulada d’uralita en un estat lamentable. Presenta zones trencades i d’altres amb esquerdes. Quan plou hi ha goteres per totes les zones foradades. Aquest estat deplorable es pot agreujar per l’acció involuntària dels jocs dels xiquets i xiquetes al pati, en caure un baló o un altre objecte que trenque part de la teulada.   Aquesta construcció té una antiguitat d’uns vint anys.
Que els riscos per a la salut pública derivats del contacte continuat amb fibres d’amiant, que es desprenen quan les plaques no estan en bon estat, com és el cas, han segut demostrats des d’estudis clínics i amb sentències judicials, per la qual cosa no cal estendre’m en aquest punt.
Que com bé sap, des de l’any 2002 està prohibit fer us de materials que contenen amiant, comercialitzar-los i instal·lar-los, com les plaques ondulades d’uralita i que des de l’any 2006 també està establert que s’han de retirar aquests materials i la manera en que s’han de fer, mitjançant empreses especialitzades i registrades en el RERA que no agreugen els riscos d’inhalació d’amiant durant la seua retirada, establint un pla de treball.
Que entenem que no podem permetre posar en risc la salut dels nostres fills per la possibilitat d’inhalació de fibres d’amiant ni un dia més, per la qual cosa,
SOL·LICITE:
Que l’Ajuntament, com a mantenidor de les instal·lacions de les escoles públiques de la ciutat de València pose en marxa la retirada immediata de les plaques d’uralita que conformen la teulada porxada del pati del CEIP Carles Salvador i la substitució de la teulada per un altra que no comporte riscos per a la salut pública.
Que la retirada es duga a terme per una empresa especialitzada, amb un pla de treball, acord amb la legislació vigent i que es duga a terme durant el temps que no hi haja a l’escola personal laboral ni alumnes, tenint en compte que durant el mes de juliol a l’escola es du a terme l’escola d’estiu.
Que aquesta retirada de les plaques d’uralita es duga a terme abans del començament del curs vinent 2011-2012, per a no agreujar els riscos que atempten contra la salut pública que estan patint els alumnes de la nostra escola.
                                                                                                                                             Rosa María Gil Calvo

Adjuntem documentació gràfica de l’estat de les plaques d’uralita


Nosaltres som de l'AMPA

La meva foto
No sóc jo ni eres tu. Som moltes i molts i volem ser tots. Véns?. Vine a l'AMPA del Carles Salvador: L'art de formar part.